Doet een kapper balayage?

We willen er allemaal tiptop uitzien. De mooiste kleding, leuke nagels, als het even kan ook een leuk kapsel. De eerste twee, daar besteden we nu even geen aandacht aan. De laatste is echter het hoofdonderwerp van deze blog. De mooiste kapsels worden gecreëerd terwijl jij je cappuccino dringt in de kappersstoel. Je vertelt aan je kapper wat je wensen zijn en voila, na de afspraak loop jij met het gewenste resultaat weer naar buiten. Dit geldt natuurlijk ook voor je balayage. Dit is echter een vak apart binnen de kapperswereld. Wat een kapper zoal doet, maar ook alles over een balayage, lees je hier. Na het lezen van deze blog ben je of meteen een afspraak bij de kapper gaan boeken of zo razend enthousiast geworden dat je een kappersopleiding gaat volgen. 

Wat doet een kapper?

Een kapper heeft een groot aantal werkzaamheden. Je knipt, wast, verft, verricht haar analyses en geeft adviezen uit; zelfs een balayage komt hier en daar om de hoek kijken. Als kapper knip en behandel je ook vele soorten mensen. Jong, oud, man, vrouw, veel haar, weinig haar, stijl haar, afro; het overkomt je allemaal en je moet overal mee overweg kunnen. Best lastig, maar gelukkig leer je dit tijdens je kappersopleiding. Ook leer je veel in de praktijk. Meelopen bij een goedlopende kapperszaak is echt een essentiële ervaring voor je kapper carrière. Mocht je dit voor elkaar weten te boksen, kun je alles gaan leren. Je ziet van kappers wat ze zoal doen en je kunt na een tijdje zelf aan de slag. Van balayage verrichten tot aan het bijpunten; je maakt het allemaal mee. 

Wat is een balayage?

Balayage is een bepaalde techniek van het verven van het haar. Het is een erg populaire  techniek, omdat het hele mooie resultaten oplevert. Het woord ‘balayage’ komt uit het Frans en betekent ‘vegen’. Dit geeft meteen iets weg over de techniek waarmee men het haar verft. Er wordt namelijk een kwast gebruikt en de kapper veegt hiermee door het haar. Er ontstaat daardoor een natuurlijke overgang in het haar. Dit geeft, afhankelijk van een aantal factoren, soms een effect alsof je in de zon hebt gezeten en je haar hierdoor een mooie kleur heeft gekregen. Het is een erg populaire techniek en dat is niet zonder reden. Dit is een van de werkzaamheden die kappers verrichten, maar niet de voornaamste. Mocht je een balayage willen, is het verstandig om eens langs te gaan bij je kapper en te vragen naar de mogelijkheden. Past een balayage bij je haar? Welke tint moet je nemen? Hoeveel gaat het kosten? Dit kun je allemaal bespreken met hem of haar.

Welke behandeling moet je nemen bij de kapper?

Of je een balayage behandeling moet nemen bij de kapper en welke dit dan is, moet je zelf helemaal beslissen. Houdt er bij je beslissing wel rekening mee dat je haar veel invloed heeft op je uiterlijk en dat je het niet zo 1, 2, 3 kunt terugdraaien.