Een hottub kopen, waar moet je op letten?

Een hottub is een vorm van ultieme ontspanning voor veel mensen. Na een lange dag is er niets fijner dan het warme water zijn werk te laten doen en je spieren te laten ontspannen. Voor een grote aankoop als een hottub is het wel belangrijk om te weten waar je op moet letten. Er zijn tenslotte een heleboel keuzes binnen de wereld van de hottub. In dit artikel vertel ik je waar je aan moet denken als je een hottub wilt kopen en waar je je keuzes op kunt baseren.  

Met hoeveel mensen wil je in de hottub?

Allereerst, zul je jezelf moeten afvragen hoe groot je wilt dat de hottub wordt. Er zijn namelijk in de wereld van de hottub genoeg opties. Zo kun je bijvoorbeeld bij Van Dalfsen Zon & Sauna hottubs kopen voor 2-4 personen, maar ook voor 4-6 personen. Dit heeft voornamelijk te maken met het aantal personen waarmee je gebruik wilt maken van de kuip. Woon je met zijn 2en en ben je ook van plan om enkel met je huishouden in de hottub te gaan? Dan kun je een hottub kopen voor 2 personen. Wil je er echter met meer personen in? Dan heb je een grotere kuip nodig. 

Wil je een interne of externe kachel?

Een hottub wordt niet vanzelf warm, hiervoor heb je een kachel nodig die het water opwarmt. Wanneer je een hottub koopt heb je keuze uit een interne kachel en een externe kachel. De interne kachel zit verwerkt in de hottub en heeft als grote voordeel dat je knusser bij het vuur kunt zitten. Een nadeel is echter dat hij ook een gedeelte van je zitruimte inneemt. Een externe kachel staat naast de kuip en is via buizen verbonden met de hot tub. Het voordeel hiervan is dat je hem makkelijker schoon kunt maken, maar een nadeel is dat hij meer ruimte van je tuin inneemt. 

Een houten of kunststof kuip?

Van origine heeft een hottub een houten kuip, dit geeft dan ook echt het authentieke gevoel. Tegenwoordig worden de hottubs voornamelijk verkocht met een kunststof kuip. Een hottub met kunststof kuip heeft als grote voordeel dat het makkelijker schoon te maken is dan een houten kuip. Het materiaal is gladder en daarom eenvoudig af te nemen. Een houten kuip is lastiger af te nemen en kan ook niet zo goed tegen de vorst. Wanneer je niet al te veel gedoe wilt, kun je dus het beste kiezen voor een kunststof kuip.