In Istanbul haartransplantatie ondergaan of niet?

Hoor jij ook steeds vaker dat men voor Istanbul haartransplantatie kiest? Wanneer je kaal begint te worden, is het begrijpelijk dat je graag je volle bos haar terugkrijgt. De haarzakjes reageren slecht op testosteron en dat is de reden waarom veel mannen kaal worden. Dat is voor veel mannen ook een teken dat ze ouder worden. Dit ondanks het feit dat een kaal hoofd vaak niets met je gezondheid te maken heeft. Kaal worden naarmate je ouder wordt is, zeker onder mannen, heel normaal. Toch vinden veel mannen dit moeilijk en zoeken ze het liefst naar een oplossing. Je komt dan al snel bij de Istanbul haartransplantatie uit.

Over de Istanbul haartransplantatie

Als je benieuwd bent of deze behandeling bij je past, is het belangrijk om voldoende informatie te hebben. We vertellen je daarom eerst hoe een haartransplantatie in zijn werk gaat. Wanneer je kaal wordt, zul je vrijwel nooit al je haar verliezen. De haren op het achterhoofd blijven over het algemeen gewoon zitten. Daarom worden de haarzakjes vaak weggenomen van het achterhoofd. Die worden vervolgens geïmplanteerd op de plekken waar je minder of geen haar hebt. Een Istanbul haartransplantatie doet tijdens de behandeling geen pijn, want je wordt plaatselijk verdoofd. Na de behandeling zal de hoofdhuid wel gevoelig zijn en kan de huid enigszins geïrriteerd aanvoelen.

Nadat je een Istanbul haartransplantatie hebt gehad, zal de hoofdhuid moeten herstellen. Je moet je hoofd de periode na de behandeling beschermen tegen de zon en je mag niet te intensief sporten. De huid heelt echter al snel en na enkele maanden kun je alweer haar krijgen.

Hoe zijn de resultaten van een Istanbul haartransplantatie

Over het algemeen zijn de resultaten van een Istanbul haartransplantatie zeer goed. Je kunt in Istanbul net zulke goede resultaten verwachten als met een haartransplantatie in Nederland. Bekijk vooraf voldoende voor en na foto’s van anderen die de behandeling hebben gehad. Zo weet je zeker dat je verwachtingen kloppen en dat je achteraf niet teleurgesteld bent. Ernstige bijwerkingen zijn er vrijwel nooit. Zo heb je met een transplantatie minder risico op bijwerkingen dan met medicijnen tegen haarverlies. Bovendien zijn de resultaten van een haartransplantatie over het algemeen ook vele malen beter. Zo werken medicijnen tegen haarverlies vaak slechts tijdelijk en moet je ze blijven gebruiken.

Een haartransplantatie in Istanbul of in Nederland?

Of je nu een haartransplantatie in Rotterdam of in Istanbul ondergaat, de resultaten zullen vergelijkbaar zijn. Het grote verschil is dat je in een Turkse kliniek veel minder betaalt. Zoveel minder zelfs dat je bijvoorbeeld bij Elite Hair Istanbul, inclusief vlucht, vaak nog steeds goedkoper uit bent dan in Nederland. Je kunt de Istanbul haartransplantatie dan bovendien combineren met een vakantie. Dat is voor veel mensen een belangrijke reden om toch maar naar het buitenland te gaan. En mocht jij het liever niet willen delen dat je een transplantatie ondergaat, hoef je ook niet bang te zijn dat je in Turkije bekenden tegenkomt. Houd er dan echter wel rekening mee dat anderen het waarschijnlijk wel aan je haarlijn zullen zien.