Tips en trics voor de beste make up

Wanneer je een gezellig avondje op de planning hebt staan, wil je er natuurlijk helemaal perfect uitzien. Je pakt uit met je kleding en je schoenen, maar ook je haar wordt in model gebracht. Het enige wat nog rest, is de make-up. Lees voor het aanbrengen van je make-up dit artikel door. Zo bega je geen blunders en zie je er geweldig uit vanavond!

Concealer of foundation of allebei?

Wanneer je niet helemaal thuis bent in de make-up wereld, kun je wel eens de fout ingaan met concealer en foundation. Hoewel beide producten oneffenheden in je gezicht, zoals wallen en pukkeltjes verbergen, is er wel degelijk verschil tussen beide. Je brengt de foundation aan over je hele gezicht, maar concealer slechts op de oneffenheden die je weg wilt werken. Begin je make up altijd met een laag foundation en breng daarna de concealer aan.

Kies de juiste kleuren

Om de make up zo goed mogelijk aan te brengen, dien je de kleuren goed te kiezen. Kijk hierbij naar je oogkleur, je huidskleur en je gemoedstoestand. Wil je lekker uitpakken, ga dan voor mooie felle kleuren. Je groene ogen knallen er echt uit bij de kleuren paars, rood en bruin. Heb je blauwe ogen en wil je dat deze kijkers eruit knallen? Ga dan voor aardetinten, lila of koraal. Blauw en paars zijn juist aanraders voor bruine ogen en grijze ogen maak je sprekender met donkerblauw of antraciet. Wanneer je oogschaduw koopt, kun je ook setjes kopen. Dan zitten er dus meerdere kleuren in het doosje. Helaas gebeurt het maar al te vaak dat net één van die kleuren veel minder gebruikt wordt. Met Inglot make-up is dat verleden tijd. Dit merk heeft namelijk een Freedom System, waarbij je zelf je kleurenpalet kunt samenstellen. Super handig! 

Sprekende lippen

Ook je lippen mag je niet vergeten een kleurtje te geven. Ga voor een mooie opvallende kleur of kies een meer ingetogen kleur die dichter bij jezelf staat. het kan allemaal. Om je lippen de juiste verzorging te geven en de lippenstift mooi glad op te doen, kun je ervoor kiezen je lippen eerst te scrubben met een zachte lip-scrub. Droge lippen zijn verleden rijs en je lippenstift is perfect geplaatst. Gebruik de lipscrub niet vaker dan één keer per week, anders wordt het tegengestelde effect bereikt en kunnen je lippen geïrriteerd raken.

Vergeet je wenkbrauwen niet

Ook je wenkbrauwen dien je zeker mee te nemen in je make-up ritueel. Gebruik een borsteltje om je wenkbrauwen in juiste model te brengen. Haal met een pincet de haartjes weg die niet in de boog zitten om ze mooi in vorm te krijgen. Ook kun je ze met een wenkbrauwpotlood ook mooi bijkleuren.