Zo herken je jouw huidtype

Als je gevraagd wordt wat voor huistype je hebt kan dat best een lastige vraag zijn. Soms is het antwoord op deze vraag complex en verwarrend. Toch is het echt niet zo moeilijk als je nu misschien zou denken.

Het eerste wat je moet weten is het verschil tussen feiten en fabels. In principe zijn er 3 soorten huidtypes. Dit zijn de droge huid, de vette huid en de gecombineerde huid. Bepaalde dingen, zoals een droge huid of acne, kunnen bij alle huidsoorten voorkomen. 

Het is ook nog mogelijk dat je momenteel een combinatie van verschillende huidtypen hebt. Ook kunnen er verschillende problemen spelen. Zodra je dit weet, kan je veel beter bepalen wat je huidtype is. En welke huidverzorging je hierbij nodig hebt.

Kenmerken van een droge huid

Een droge huid ziet er vaak een beetje schilferig en gebarsten uit. Het kan er een beetje dof uitzien. Ook zie je de poriën niet duidelijk. Vaak zie je wel dunne lijntjes. De huid kan een beetje ruw zijn en strak aanvoelen.

Mensen met een droge huid hebben ook meer kans op overgevoeligheid. Verder herken je de droge huid aan een strak gevoel. Dit is zeker het geval als je de verkeerde reinigingsmiddelen gebruikt. De huid kan ook schilfers hebben.

Mensen die een droge huid hebben zullen snel last hebben van omgevingsfactoren zoals kou, wind, vervuiling en warme lucht. De reden hiervan is dat de huid niet genoeg oliën produceert. Het beste kan je hydraterende producten gebruiken.

Kenmerken van een vette huid

Dit huidtype herken je vanwege een glanzend huidoppervlak. Ook zie je vaak grove poriën en vaak komen puistjes voor. Deze soort huid kan soms vettig aanvoelen maar nooit droog. Als de talgklieren te hard gaan werken kan het voorkomen dat de huid te vet wordt.

Een reden hiervan kan zijn een verandering van luchtvochtigheid, stress of hormonen. Gebruik bij deze huid zo min mogelijk producten met olie.

Gemengde huid

Deze huidsoort heeft zowel vette als drogere zones. Dit voel je ook aan de huid. Vaak is de huid op de neus, kin en voorhoofd wat vetter dan die op de wangen. Om deze huid te verzorgen kan je het beste kiezen voor verzorgingsproducten van Webecos. 

Hier vind je ook goede producten om andere huidtypen de juiste verzorging te geven. Door de juiste verzorging te kiezen voor je huid zie je er op je best uit!